10 skjulte perler ting å gjøre i Stavanger som du ikke bør gå glipp av

Med rundt 120 000 mennesker er Stavanger Norges fjerde største by og en fascinerende blanding av gammelt og nytt. Historien strekker seg langt tilbake i middelalderen. Stavanger var en gang en rolig kystmarked og senere en viktig fiskerihavn. Men det var 1969-funnet av olje offshore som for alltid forandret den nå travle byens formuer og landskap. Ikke gå glipp av den godt bevarte gamlebyen (Gamle Stavanger), det unike hermetikkmuseet eller Stavanger domkirke fra 1100-tallet.
Restauranter i Stavanger

1. Friluftsliv Norge

Utmerket - 95 %

God - 3 %Tilfredsstillende - 1%

Fattige - 0 %

Fryktelig - 1%

Totalvurderinger

5.0 basert på 646 anmeldelser

  Friluftsliv Norge

GUIDEDE TUREVENTURER TIL PULPIT ROCK & KJERAG. *Innovative, unike turer * Små vandringsgrupper * Profesjonelle, lokale guider * Henting/avlevering av hotell * Valgfri fotograferingstjeneste * Valgfritt leieutstyr * Tilpassede og private turer * Etiske ansettelsespraksis. Friluftsliv Norges profesjonelle (og lokale!) naturguider leder unike «utenfor allfarvei»-turer som fremhever regionens fjorder, fjell og daler. Vi tilbyr førsteklasses guidede dagsturer, sykkelturer, flerdagersturer og skreddersydde private turer gjennom hele året. Optimaliser eventyret ditt og overlat bryet til oss!

2. Broremann Bar

Skansegata 7, Stavanger 4006 Norway +47 406 36 783 http://www.broremann.no

Utmerket - 91 %

God - 4 %

Tilfredsstillende - 0 %

Fattige - to %

Fryktelig - 3 %

Totalvurderinger

5.0 basert på 47 anmeldelser

3. FjordEvents

Utmerket - 87 %

God - 8 %

Tilfredsstillende - to %

Fattige - to %

Fryktelig - 1%

Totalvurderinger

5.0 basert på 190 anmeldelser

  FjordEvents

Lysefjord Safari - Mykt eventyr i en kul RIB-båt! Velkommen om bord. Vi tar deg med til de fantastiske fjordene, mens du slapper av på myke seter og nyter den fantastiske naturen. Bli med på våre planlagte avganger, eller charter din egen private tur. Den fantastiske Lysefjorden og den berømte Preikestolen ligger bare noen kvartaler unna. Se opp for sel, niser og havørn. Eventyret er i gang – La oss gå! Vi vil se Preikestolen (Preikestolen) og tonnevis av andre spektakulære severdigheter. Dyreliv og rå natur. Vi går raskt, mykt og trygt. FjordEvents ble etablert i 2006 og tilbyr ulike båtturer med hurtigbåt/RIB, inkludert teambuilding, arrangementer og eventyrlige opplevelser i Stavanger-regionen. Vår spesialitet er eventyrlige utflukter med RIB-båter til Lysefjorden og den kjente Preikestolen. Vi tilbyr komplette teambuidling-pakker til våre bedriftskunder hvor aktiviteter, mat og drikke er inkludert. Vi har 3 RIB-båter med 12 seter, en total kapasitet på 36 personer.

4. LIKE, Go Stavanger

Utmerket - 100 %

God - 0 %

Tilfredsstillende - 0 %

Fattige - 0 %

Fryktelig - 0 %

Totalvurderinger

5.0 basert på 33 anmeldelser

  LIKE, Go Stavanger

'Båtlivet – det er ren lykke. For få mennesker er det ingenting som en dag på vannet med venner og familie, slappe av med solen og kalde drikker, men for meg har båter vært en del av livet mitt de siste 32 årene ikke bare for fritid, men for min daglige reise. Ja, jeg vokste opp på en øy. Da jeg var liten drømte jeg alltid om å reise til fjerne steder i den båten og med de drømmene i øynene, med lidenskapen min for båter og kjærlighet til reise, er det som fødte Gosta i 2017. Hos Gosta er målet vårt å sikre en uforglemmelig opplevelse for alle som reiser til den pittoreske byen Stavanger. Vi spesialiserer oss på håndlagde, tilpassede og unike opplevelser i Stavanger, som aren ikke å finne noe sted. Vår lidenskap for reise matches kun av vår forpliktelse til de vi betjener. Fra å hjelpe våre reisende med å velge den perfekte turen, til å gi dem det mest mulig autentiske eventyret, vi gjør alt vi kan for å sikre en reiseopplevelse ulik alt du har prøvd

5. Stavangerregionens seilingsopplevelse

Utmerket - 100 %

God - 0 %

Tilfredsstillende - 0 %

Fattige - 0 %

Fryktelig - 0 %

Totalvurderinger

5.0 basert på 20 anmeldelser

  Stavangerregionens seilingsopplevelse

Barba er en ekspedisjonsseilbåt som har møtt hval og isbjørn på sin vei - og har blitt omtalt i Huffington Post, CNN, BBC og mer. Hun er for tiden i Stavanger, hvor kapteinen hennes vokste opp. Med båten en grønn ikke-påtrengende plattform, kan du oppleve hele spekteret av det regionen har å tilby, enten det er selfangst ute på havet eller sightseeing i fjordene.

6. Blomster og fjær

Skagenkaien 35-37, Stavanger 4006 Norway +47 51 11 00 00 http://www.florogfjare.no

Utmerket - 75 %

God - tjue%

Tilfredsstillende - 4 %

Fattige - 1%

Fryktelig - 0 %

Totalvurderinger

4.5 basert på 746 anmeldelser

Anmeldt av surangawick

Vi har hørt om Flor og Fjær mange ganger gjennom venner, men har aldri hatt tid eller anledning til å besøke denne vakre hagen. Det er uutholdelig! Gartneren tok oss gjennom hagen og forklarte ulike aspekter av hagen. Han lot oss nyte hagen som barn og lot oss nyte den. Hele hagegleden toppet med et ypperlig måltid introdusert av kokken Andre! Flott presentasjon! Takk skal du ha. Vi fikk muligheten til å nyte desserten og kaffen uansett hvor vi hadde lyst til å sette oss ned og nyte den rene skjønnheten i Eden! Endre gardnerens sønn vil jeg høflig kalle ham :) laget er å tro at alle kan skape noe magisk. Tusen takk for presentasjonen!!! Vi kommer definitivt tilbake snart!

7. Vaulen Beach

Stasjonsveien, Stavanger 4001 Norway +47 51 85 92 00

Utmerket - 59 %

God - 3,4 %

Tilfredsstillende - 7 %

Fattige - 0 %

Fryktelig - 0 %

Totalvurderinger

4.5 basert på 58 anmeldelser

8. Norsk hermetikkmuseum

Ovre Strandgate 88, Stavanger 4005 Norway +47 407 28 470 http://norskhermetikkmuseum.no/

Utmerket - 53 %

God - 35 %

Tilfredsstillende - 9 %

Fattige - 1%

Fryktelig - to %

Totalvurderinger

4.5 basert på 336 anmeldelser

Dette stedet er midlertidig stengt Vi beklager sterkt at museet på grunn av store byggearbeider vil være stengt fra stengetid søndag 18. august til ca. oktober 2020. Vi vil svare på e-poster og annen kommunikasjon.

Anmeldt av TartuMindy

Et hermetikkmuseum vil normalt ikke være familiens førstevalg for morsomme ting å gjøre på en ferie; men dette stedet hadde gode anmeldelser og nesten alle sa det samme: overraskende hyggelig. Og det var!!! Min mann og jeg likte å lære historien til hermetikkfabrikken, men barna våre ELSKET dette stedet! De elsket å se alle maskinene og lære hvordan de jobbet, de elsket kunst- og håndverksstasjonen ovenpå, men de elsket spesielt å øve på hermetikk med gummifisken! Og de bestemte seg for å bruke sine egne penger på å kjøpe gummifisk og bokser til å ta med hjem som suvenirer. Vi besøkte for nesten et år siden, og hermetikkmuseet huskes fortsatt som et høydepunkt på turen (og suvenirene spilles det også med jevnlig!) Takk! :)

9. Walandstarnet

Stavanger Norge

Utmerket - 63 %

God - 30 %

Tilfredsstillende - 8 %

Fattige - 0 %

Fryktelig - 0 %

Totalvurderinger

4.5 basert på 40 anmeldelser

Anmeldt av tonyhoyen25 - Stavanger, Norge

Denne utsikten er den beste og tilgjengelig med bil - bare parker ved barnehagen. Flott sted for nyttårsbrannverk - men vær advart...det er mange mange mennesker der på nyttårsaften og noen områder er stengt på toppen. Noen søndager har de en kafé på ettermiddagen.

10. Stavanger kunstmuseum

Henrik Ibsens gate 55, Stavanger 4021 Norway +47 51 84 27 00 http://www.stavangerkunstmuseum.no

Utmerket - 31 %

God - 52 %

Tilfredsstillende - 10 %

Fattige - 0 %

Fryktelig - 7 %

Totalvurderinger

4.0 basert på 29 anmeldelser

Stavanger kunstmuseum tilbyr en samling av fremtredende norsk kunst fra 1800-tallet til samtidskunst. Spesielt interessant er den unike samlingen av malerier av Lars Hertervig (1830-1902) som ble født i Tysvær ved Stavanger, og hvis romantiske, kraftfulle og høyst personlige landskap fortsatt har stor innvirkning på seerne. Museet inneholder også Hafsten-samlingen, en tidligere privat samling av verk av malere fra midten av det tjuende århundre, noe som gjør museet til et nasjonalt senter for kunst fra denne perioden. Museet ligger vakkert til i parken rundt Mosvannet, 3 km fra sentrum.