De 10 beste severdighetene og landemerkene i Laos, Laos

Koordinater: 18°N 105°E / 18°N 105°E / 18; 105
Restauranter i Laos

1. Krukkersletten

Phonsavan 0900 Laos

Utmerket - 57 %

God - 32 %Tilfredsstillende - 9 %

Fattige - to %

Fryktelig - 0 %

Totalvurderinger

4.5 basert på 638 anmeldelser

Sousath Phetrasy er mannen som hjalp til med å åpne sletten med krukker for turister, og turen drevet av sønnen hans, Mr. Nouds Phetrasy, er den mest informative i byen. Ekstremt kunnskapsrik om regionen, han kjører daglige turer til sletten med krukker, inkluderer nettsted 1, nettsted 2, nettsted 3, nettsted 8, nettsted 12, nettsted 21, nettsted 23, nettsted 25, nettsted 28, nettsted 42, nettsted 52 , og han organiserer også vandring til jungelen, landsbyer for camping, for de krigsbesatte. Jungel skapt av CIA under den hemmelige krigen 1965.

Anmeldt av jodmarshall - Canning, Australia

Besøkte side 1 og 2 med reiseleder. Begge nettstedene tilbød helt forskjellige opplevelser. Område 2 var så grønt og hovedsakelig på toppen av en ås, område 1 var mer goldt og spredt utover flatt og åsside. Vi besøkte rundt lunsjtid, og overraskende nok hadde vi side 2 helt for oss selv, på side 1 kanskje bare 15 besøkende. Flott fotomulighet og definitivt blant de beste tingene vi gjorde i Laos verdt den lange kjøreturen fra Luang Prabang for å komme dit

2. Wat Phu

Champasak-distriktet, Champasak Town Laos http://www.vatphou-champassak.com

Utmerket - 56 %

God - 35 %

Tilfredsstillende - 7 %

Fattige - to %

Fryktelig - 0 %

Totalvurderinger

4.5 basert på 802 anmeldelser

Det religiøse komplekset til Vat Phou, en kombinasjon av Khmer-arkitektur og hinduistisk religion, ligger ved foten av Champasak-fjellene, med Phou Kao (det hellige fjellet med en naturlig form som en Linga - symbol på Gof Shiva). Dette komplekset ble bygget i løpet av første del av 1000-tallet, med noen tillegg og rekonstruksjoner på 1100- og 1200-tallet. Noen inskripsjoner som tilhører det femte og sjette århundre e.Kr. nevner en helligdom bygget på bakken, sammen med grunnlaget for byen, men denne bygningen har forsvunnet og ble erstattet av det religiøse komplekset som vi ser i dag. Et museum og tolkningsrom bør besøkes på stedet. Vat Phou er på Unescos verdensarvliste siden 2001. Den arkeologiske restaureringen/bevaringen av stedet administreres av Vat Phou-kontoret. Turistledelsen administreres av Yingchokchai Company, som gir turistene kvalitetstjenester (transport, toaletter, håndverksbutikk, kaffebar, wifi, parkering...).

Anmeldt av arnaud_x95 - Brussel, Belgia

Hvis du besøkte Angkor før Vat Phu, vil du garantert bli litt skuffet. Likevel er omgivelsene rundt tempelet vakre og stedet er mye mindre turistisk enn Angkor. Gå dit tidlig om morgenen: du vil unngå folkemengdene og dra nytte av kjøligere temperaturer for å besøke templet. En må gjøre i Laos!

3. Gylden Buddha

Road 16W, Pakse, Pakse 1600 På lager http://southern-laos.com/Phou-Salao-Viewpoint-Pakse

Utmerket - 42 %

God - Fire fem%

Tilfredsstillende - 12 %

Fattige - 1%

Fryktelig - 0 %

Totalvurderinger

4.5 basert på 266 anmeldelser

Anmeldt av Itsmorning - Manchester, Storbritannia

Det er ikke mye å gjøre eller se i Pakse by, men en må gjøre er den gylne Buddha. Flott utsikt over Pakse og Mekong. Jeg kjørte opp, men hvis du føler deg energisk kan du bøye musklene og gå opp trappene. Du får også krysse Mekong

4. Gamle kvarteret Luang Prabang

Ban Pakham - Sisavangvong Road, Luang Prabang 0600 Laos

Utmerket - 67 %

God - 28 %

Tilfredsstillende - 4 %

Fattige - 1%

Fryktelig - 0 %

Totalvurderinger

4.5 basert på 1.466 anmeldelser

Anmeldt av Travelling_SE_Asia - St. Albans, Storbritannia

Det gamle kvarteret i Luang Prabang er et UNESCO-arvsted, og er et nettverk av gammel fransk kolonialarkitektur, bygninger, trange smug og veier. Hovedveien er Sisavangvong Road hvor Nattmarkedet er, men du kan gå av hovedveien for å gå rundt eller bare ta en spasertur og se mer. Ved siden av Mekong-elven og Nam Khan-elven, er hovedområdet der Nam Khan-elven slutter seg til Mekong-elven. Det er et vakkert område, og du bør ta deg tid til å utforske det. Det er mange turister, men de holder hovedveien fri for søppel for det meste.

5. Prosjekt Kajsiab Laos

Chomkao Road halvveis opp tempeltrappen i sentrum, sving til venstre 50 meter på høyre side, Huay Xai POBOX 372 Laos +(856)30941296 http://www.projectkajsiablaos.org/

Utmerket - 60 %

God - 27 %

Tilfredsstillende - 7 %

Fattige - 7 %

Fryktelig - 0 %

Totalvurderinger

4.5 basert på 30 anmeldelser

Kulturutveksling og frivillig arbeid, arbeidsplass for kvinner, krisesenter for omsorg og uformell utdanning, butikk for kvinners empowerment, restaurant og hjemmeopphold drevet av fjellfolket. Kajsiab er et lokalt Lao-Hmong samfunnsinitiativ, lokalisert i nordlige Laos, Bokeo-provinsen som har som mål å styrke den lokale økonomien og forbedre velværet til Laos fjellfolk på en meningsfull måte. Vær oppmerksom på at dette stedet ikke er et eventyr, det er et tøft sted hvor folk lærer å bli selvbærende og overvinne sine tidligere traumer. Barn får personlig omsorg og utdanning på den lokale måten, som ikke er en reisemåte. Åpne sinnet ditt og innse at du vil se et skjermbilde av noen mennesker som har et helt liv med øyeblikk å lære og helbrede. Det du ser her er ikke bare et resultat av arbeidet vårt, det er mest av alt prosessen under arbeidet vårt. At du er her hjelper folk til å være stolte av arbeidet sitt og hjelper prosjektet til å bli fullt selvbærende og uavhengig av regler og regler. finansiering i utlandet.

6. Phou Khoun observasjonssted

Phou Khoun, Vientiane 0100 Laos

Utmerket - 74 %

God - 26 %

Tilfredsstillende - 0 %

Fattige - 0 %

Fryktelig - 0 %

Totalvurderinger

4.5 basert på 31 anmeldelser

Anmeldt av offroadvietnammotor - Hanoi, Vietnam

Jeg ville faktisk prøve denne lengre turen fra Vang Vieng til Luang Prabang da jeg svingte til høyre ved Kasi. Lokale venner fortalte meg at det ville ta to timer lenger enn den kortere veien. Ærlig talt, det er bare én time lenger, men jeg hadde en fantastisk utsikt, gode veier. Eneste tingen er at laotiske/kinesiske containerbiler (jeg møtte ~40 totalt) gjorde det litt vanskelig til tider. Det er mange lange og bratte opp eller ned bakker (~5 km), så gjør deg klar hvis syklene dine har problemer.

7. Tham Piu-hulen

Xieng Khouang Laos

Utmerket - femti%

God - 30 %

Tilfredsstillende - tjue%

Fattige - 0 %

Fryktelig - 0 %

Totalvurderinger

4.5 basert på 10 anmeldelser

Anmeldt av leppo_11 - Vientiane, Laos

vel verdt å kjøre for å komme hit. Ta deg tid til å reflektere hva som skjedde. informasjonssenteret for skjermen var ikke åpent, men det trakk ikke min erfaring. det er ganske mange trinn, så vær advart. vær respektfull inne i hulen - det er virkelig en grav.

8. Sounantha tempel

Nalao Road, Savannakhet 1300 Laos

Utmerket - femti%

God - femti%

Tilfredsstillende - 0 %

Fattige - 0 %

Fryktelig - 0 %

Totalvurderinger

4.5 basert på 2 anmeldelser

9. Patuxai

Vientiane Laos http://www.visit-laos.com/vientiane/patuxai-victory-monument.htm

Utmerket - 24 %

God - Fire fem%

Tilfredsstillende - 28 %

Fattige - 3 %

Fryktelig - 0 %

Totalvurderinger

4.0 basert på 2.764 anmeldelser

'Seiersporten' til byen ble bygget i 1962 av amerikansk innkjøpt sement som var beregnet på en ny flyplass.

Anmeldt av Travelling_SE_Asia - St. Albans, Storbritannia

Bygget mellom 1957 og 1968 av amerikansk innkjøpt sement bestemt til en flyplass, er seiersporten ganske som Triumfbuen, bortsett fra at den ble bygget til ære for de som kjempet i deres forsøk på å få uavhengighet fra Frankrike. Det er et ganske fint monument satt i en veldig fin, velholdt eiendom. Det er en flott utsikt over byen og en rullebanestil som fører opp til og gjennom buen. Vel verdt et besøk.

10. Great Sacred Stupa (Pha That Luang)

That Luang Road, Vientiane 0100 Laos

Utmerket - 36 %

God - 44 %

Tilfredsstillende - 17 %

Fattige - 3 %

Fryktelig - 0 %

Totalvurderinger

4.0 basert på 1.596 anmeldelser

En 24 karat, 45 meter høy buddhistisk helligdom.

Anmeldt av OrderintheHouse

Som en del av et 18-dagers asiatisk eventyr for å feire vårt 40-årsjubileum, likte min kone og jeg en kort 5-dagers Wendy Wu 'Laos in Focus' privat tur i januar 2020, organisert gjennom Asia DMC Laos, med et opphold på tre netter i Luang Prabang og en natt i Vientiane. Vårt alt for korte opphold i Vientiane inkluderte en 'virvelvind'-tur til hovedattraksjonene i byen, inkludert det herlige Wat That Luang Tai-tempelet som kulminerte med utsikt over naboens ikoniske gulldekkede Pha That Luang, ofte kjent som den store stupaen. Av interesse definerer Encyclopaedia Britannica en 'Stupa' som et buddhistisk minnemonument som vanligvis huser hellige relikvier assosiert med Buddha eller andre hellige personer. For et imponerende syn den gulldekkede store stupaen er. Det er en fantastisk bygning som dominerer landskapet. Det er en imponerende buddhistisk stupa med en høyde fra bakken til toppen på 147,6 fot eller 44 meter. Den har en unik, pyramidelignende form og er ved bunnen omgitt av 30 mindre spirformede stupaer. Hele stupaen er delt inn i tre nivåer, hver smalere enn den forrige, som hver formidler en refleksjon av en del av den buddhistiske doktrinen. Det første nivået måler 67 meter x 68 meter; den andre er 47 meter langs hver side; og tredje nivå er 29 meter langs hver side. Toppen av Stupaen er dekket av rent bladgull. Byggingen av stupaen begynte i 1566, under ledelse av den laotiske kongen Setthathirat da han bestemte seg for å flytte hovedstaden fra byen Luang Prabang til Vientiane. På forsiden av stupaen er en interessant statue av kong Setthathirat sittende på en stor steinsokkel som holder et krigsvåpen og innelukket i et spesielt inngjerdet område. I 1828 ble Pha That Luang nesten fullstendig ødelagt av det invaderende kongeriket Siam og forlatt etter det. Det var franskmennene i 1930 som bestemte seg for å gjenoppbygge stupaen etter kong Setthathirats opprinnelige planer. Det ble tilsynelatende nesten ødelagt i 1940 under uavhengighetsbevegelsene i Sørøst-Asia, men etter andre verdenskrig fulgte ytterligere gjenoppbygging, og etterlot oss med den fantastiske strukturen vi ser i dag. Vi ville virkelig satt pris på muligheten til å gå inn på eiendommen og se nærmere på dette arkitektoniske mesterverket. Tiden var imidlertid ikke på vår side gitt at byturen vår hadde blitt forsinket med et par timer. Never mind, det var bedre å se den store stupaen selv på avstand enn ikke i det hele tatt. Besøket til Pha That Luang ble innledet av et like imponerende besøk i tempelet ved siden av - Wat That Luang Tai (anmeldt separat under Vat That Khao) med sine høydepunkter i en utrolig vakker paviljongbygning som huser intrikate, fargerike veggmalerier eller fresker på livet. av Buddha og selvfølgelig den imponerende gulldekkede liggende Buddha. Sammen med den store stupaen skapte de to attraksjonene for en Vientiane-reisendes dynamiske tempelduo – definitivt ikke å gå glipp av. Du får også en veldig god første utsikt over den store stupaen fra eiendommen til Wat That Luang Tai. For oss er synet av Pha That Luang, den store stupaen, der oppe med noen av de beste unike arkitektoniske prestasjonene vi har hatt privilegiet å se og besøke, inkludert, for å nevne tre, Eiffeltårnet i Paris, Frankrike, Operaen Hus i Sydney, Australia og Taj Mahal i Agra, India. Så heldig da at vi kunne se denne mest fantastiske gulldekkede strukturen. Det har satt et varig avtrykk på oss. Verden er virkelig et vakkert sted å nyte når vi kan beundre et unikt arkitektonisk mesterverk som dette.