Hva du kan gjøre og se i Sur, Oman: De beste stedene og tipsene

Oppdag de beste topptingene å gjøre i Sur, Oman, inkludert Wadi Shab, Turtle Beach, Ras Al Jinz vitenskapelige og besøkssenter, Ras al Hadd Castle, Sur Maritime Museum, Bilad Sur Castle, Oman Tours and Camp, Sunaysilah Fort.
Restauranter i Sur

1. Wadi Shab

50 km vest for Sur, Sur 411, Min egen +968 9283 0836

Utmerket - 70 %

God - 24 %Tilfredsstillende - 4 %

Fattige - 1%

Fryktelig - 1%

Totalvurderinger

4.5 basert på 1 anmeldelser

Anmeldt av HighWycombeTraveller - High Wycombe

Bare et par kilometer fra hovedveien Muscat-Sur er dette stedet vel verdt et besøk. Ved ankomst til parkeringsplassen vil lokalbefolkningen ta deg med på 1 minutts båttur for å komme til den gangbare siden av wadi og koster 1 Rial (ca. £2) per person for returreisen. Du kan deretter gå gjennom den spektakulære juvet forbi palmer, bassenger og Fosser men pass på at noe av gåturen ikke er lett og det kreves en mengde klatre over steiner, så bruk anstendig fottøy. Svømming er mulig i noen av bassengene, så ta med kostyme hvis du har lyst. Et vakkert sted å tilbringe et par timer.

2. Turtle Beach

Ras al Haddd, Al Hadd, Min egen +968 9655 0606

Utmerket - 61 %

God - 25 %

Tilfredsstillende - 10 %

Fattige - 1%

Fryktelig - 3 %

Totalvurderinger

4.5 basert på 228 anmeldelser

Anmeldt av A_Blue_Sea_Shell - Sveits

I utgangspunktet tenkte vi at vi ville støtte prosjektet med vårt besøk. Selv om det ER fascinerende å se de vakre skapningene, ville jeg personlig ikke gjort det igjen.
Gruppene er store og du blir hamstret fra en eggleggende skilpadde til en annen, og jeg kunne ikke la være å synes synd på dem: for meg må det være ekstra stress å legge og grave eggene med en lommelykt som skinner inn i øynene dine og rundt. 20 par menneskeøyne stirrer på deg.
Guiden satt der og rettet fakkelen mot skilpadden, mens han sjekket e-postene hans!!!
Men det som virkelig fikk meg er at du fanger rundt stranden i mørket mens de nyklekkede skilpaddene prøver å komme seg til havet og du har ingen mulighet til å vite hvor mange du og alle andre tråkker på! De har nok rovdyr å møte uten at vi uvitende mennesker også tramper dem.
Angrer definitivt på at de dro og ber alle som har tenkt å gå om å tenke seg om to ganger!

3. Ras Al Jinz vitenskapelige og besøkssenter

Ras Al Jinz, Sør 411, Min egen +968 9655 0606

Utmerket - 49 %

God - 27 %

Tilfredsstillende - 14 %

Fattige - 5 %

Fryktelig - 5 %

Totalvurderinger

4 basert på 348 anmeldelser

Anmeldt av alanjoro - Muscat, Min egen

Bestemte oss for å bo på reservatet den 24. august og bestilte oss ca. 10 dager i forveien ved å bruke nettstedet deres.
Den 24. forlot vi Muscat ca kl. 16.20 og med noen korte stopp nådde vi stedet ca. 19.30. I resepsjonen ble vi informert om at vi ikke ble belastet på kortet og kunne betale med kort eller kontanter. Det var OMR 48 inkludert skatter. Nattturen skulle begynne klokken 8.30, og vi ble bedt om å samles i lobbyen 5 minutter før det. Vi la merke til at det var andre turister/innbyggere som kom for å bestille kun turen (ikke bo på reservatet). Tidligere var det en begrensning på 200 personer per besøk som ikke lenger er på plass. Så et hvilket som helst antall besøkende kan bestille seg selv for en omvisning. Abhay Pandey som var i resepsjonen var veldig hjelpsom med å svare på spørsmålene våre med et smil.
Rommet var rent og siden det var nærmest resepsjonen, var det et svakt wifi-signal. Wifi er gratis for hotellets gjester. Du må be om en kupong i resepsjonen. Kupongen er gyldig i en dag.
Så menyen og prisene var ikke dårlige. Restauranten stenger kl 20.30.
Vi var i lobbyen i tide, men turen startet klokken 21.00. Himmelen var så mørk at Melkeveien var synlig med det blotte øye. Trist at jeg ikke tok med meg stativet. Det skulle være 15 minutters gange til stranden. På veien så vi den første og totalt 3 babyskilpadder som hadde gått seg vill. Guiden Ali demonstrerte hvordan skilpaddeungene beveget seg mot lyset.
En annen gruppe guidet av en annen guide hadde gått i en annen retning på jakt etter skilpadder som legger egg. Vi ble tilkalt dit og vist skilpadden som legger egg. Det var 4 grupper på ca 25 personer hver. Vi ble vist 3 skilpadder hvoretter vi kom tilbake.
Neste morgen var vi klare før kl. 05.00 og turen startet ca. kl. 05.15. Vi fikk se 3 skilpadder gå tilbake til vannet etter å ha kamuflert reiret. Vi fikk se mange flere babyer på vei til sjøen. Noen gikk i feil retninger. Vi ble fortalt at det var rever i området som var en trussel mot skilpaddeungene, og jeg la merke til noen potemerker og trodde på den informasjonen.
Vi var tilbake om 90 minutter. Hadde gratis frokost i restauranten. Frokostspredningen var anstendig. De vanlige eggerøre, pølser, brød, havre og lignende.
Tok igjen litt søvn og besøkte museet som ligger i samme bygning. Museumsturen er farbar da vi la merke til at få av skjermene ikke fungerte bra. Selv om du bestemmer deg for å besøke, kan du fullføre det på omtrent 15 minutter. Sjekket ut klokken 11.45 og satte kursen mot Ras Al Hadd for et besøk.

4. Ras al Hadd slott

På, Min egen

Utmerket - 30 %

God - femti%

Tilfredsstillende - 16 %

Fattige - 4 %

Fryktelig - 0 %

Totalvurderinger

4 basert på 42 anmeldelser

Anmeldt av oppad - nederland

Flott sted å oppleve historie. Slottet er i god form. Selv om det ikke er mange rom du kan besøke som har autentisk interiør, gir bygningen og beliggenheten deg en følelse av hvordan den må ha vært i gamle dager. Ved siden av ligger en fin moské som lager fine bilder sammen med slottet. Landsbyen er også fin og har noen gamle hus med historiske håndlagde dører med treskjæring. Det er i nærheten av Turtle Beach Resort, som jeg kan anbefale.

5. Om Sjøfartsmuseet

Wilayat, Sur, Min egen

Utmerket - 12 %

God - 38 %

Tilfredsstillende - Fire fem%

Fattige - 4 %

Fryktelig - 1%

Totalvurderinger

3.5 basert på 70 anmeldelser

Anmeldt av chrissieirene75 - Saxmundham, Storbritannia

Dette er hva mannen min hadde kommet til Sur for, og det skuffet ham ikke! Han har kjedet våre venner og familie siden med sin glede over å være i Dhow-verkstedet. Han følte seg så privilegert å se de dyktige håndverkerne i arbeid.

6. Bilad Sur slott

23 motorvei, på 411, Min egen

Utmerket - 18 %

God - 64 %

Tilfredsstillende - 18 %

Fattige - 0 %

Fryktelig - 0 %

Totalvurderinger

4 basert på 16 anmeldelser

Anmeldt av NZandworld - Abu Dhabi

Godt restaurert slott med hvert tårn i en annen stil. Grunner har interessante kanoner, brønner etc.
Fasilitetene inkluderer rene bad.
Som mange Slott og fort, men det er lite som kan forklare historien eller bruken av rommene. Fantasi kreves.
Men fortsatt det beste slottet i Sur

7. Min egen Turer og leir

Av 421, Min egen

Utmerket - 0 %

God - 100 %

Tilfredsstillende - 0 %

Fattige - 0 %

Fryktelig - 0 %

Totalvurderinger

4 basert på 2 anmeldelser

Ørkenunderverk for turisme og camping: -vi har en turistlisens utstedt av turistdepartementet i Min egen å organisere turer og camping over alt Min egen vårt kontor ligger i al-shargiyah-regionen på østsiden av Min egen i bidiyah byen er det langt 200 km fra Muscat. våre tilbud: -1- tilbringe en natt i leiren vår.2- sanddynebashing3- ørkenkryssing til det arabiske hav.4- kamelridning.5- besøk beduinfamilien.6- en natt med beduinfamilien.

Anmeldt av Aalgaithi - Muscat, Min egen

Et område nordøst i Oman-sultanatet
Stranden i dette området regnes som et paradis. Været er fantastisk og kan ikke beskrives med ord. Været er kaldt og bølgene er fantastiske
Dessverre er det ingen interesse fra myndighetene for dette fantastiske stedet

8. Sunaysilah Fort

Riksvei 23, sentrum av Sur by | ved siden av Sur domstolskompleks, Sur 411, Min egen

Utmerket - 8 %

God - 35 %

Tilfredsstillende - 33 %

Fattige - 16 %

Fryktelig - 8 %

Totalvurderinger

3 basert på 24 anmeldelser

Anmeldt av Praveen_Kamble - Bengaluru , India

Sunaysilah Castle er en fantastisk historisk arkitektur, med den gamle stilen bygget opp. Den har utstyret som de gamle brukte for å kjempe mot portugalerne, eller utstyret som portugalerne kan ha brukt. Man kan se gamle dagers fengsel og gamle dagers skoler hvor religiøse bøker har blitt oppbevart.
Man kan også se redskaper i gammel stil. Ikke glem å komme inn i de 4 tårnene på hjørnet, hvorfra du kan se 'SUR'...:) . Man bør ikke besøke dette hvis han/hun ikke er interessert i historie.