Topp 10 gave- og spesialbutikker i Istanbul, Tyrkia

Moskeene, basarene og de tyrkiske badene i Istanbul kan holde deg lykkelig opptatt hele reisen: et øye med fantastisk arkitektur her, en godmodig prute over et teppe der. Start turen på den fryktinngytende Sultan Ahmet Camii (den blå moskeen), som er synlig fra mange steder i byen. Spaser Galata-broen og stopp ved Miniaturk-parken for å se dens små gjenstander. Den store basaren har tusenvis av butikker å bla, mens den egyptiske basaren er en duftende haug med krydder og frukt.
Restauranter i Istanbul

1. Prens Skinn

Vezirhan Caddesi No: 64A Cemberlitas, Istanbul 34120 Tyrkia +90 212 522 05 70 http://www.prensleather.com

Utmerket - 89 %

God - 6 %Tilfredsstillende - to %

Fattige - to %

Fryktelig - 1%

Totalvurderinger

5.0 basert på 570 anmeldelser

Gratis overføringstjeneste - Nyt den gratis overføringen til vår boutique-butikk (vennligst besøk vår nettside) Prens Leather har vært en familiearvsbutikk i tre generasjoner. Prens ligger i den gamle byen, på Vezirhan Street; mellom Konstantinsøylen (Cemberlitas) og Nuruosmaniye-moskeen. Som trendsetter har Prens sine egne boutique-stiler, samt skreddersydde individuelle design i skinn og pelsklær og tilbehør. Prens tilbyr det beste innen kvalitet og utførelse, og har også et stort fargerikt utvalg av tradisjonelle og moderne tyrkisk design skinnjakker.

Anmeldt av Steve7022 - Scottsdale, USA

Jeg var innom her som en del av mitt siste opphold i Istanbul. Etter å ha lest om den fine kvaliteten og håndverket til luksuriøse skinnvarer, av et familieeid merke som strekker seg over tre generasjoner, ble jeg ikke skuffet. Fra høflig transport, til å hjelpe med mine valg, tilpasning og skreddersøm av et imøtekommende og kunnskapsrikt personale (som også delte fantastisk innsikt om byen), er det en virkelig førsteklasses shoppingopplevelse. Hvis du vil se og oppleve det beste Istanbul har å tilby, er PRENS et must på enhver shoppingreise. Flott beliggenhet også - så mye å se og gjøre mens du skreddersyr kjøpene dine.

2. Jennifers bad

NO: 135 Arasta Bazaar, Sultanahmet Fatih, Sultanahmet, Istanbul 34400 Tyrkia +90 212 516 30 22 http://www.jennifershamam.com/

Utmerket - 89 %

God - 7 %

Tilfredsstillende - 3 %

Fattige - 1%

Fryktelig - 0 %

Totalvurderinger

5.0 basert på 883 anmeldelser

Det eneste selskapet i landet som jobber direkte med de siste familiene av vevere, og lager håndklær, pestamel, sengetepper, kapper, sengetøy, bordduker, etc. av den beste kvaliteten GOTS-sertifisert tyrkisk bomull, lin og silke. En må se for tekstilelskere.

Anmeldt av kaksMontreal

Det var vanskelig å gå glipp av Jennifers Haman mens han gikk gjennom gatene i Istanbul i fjor. Å se det karakteristiske, overdimensjonerte kanadiske flagget i vinduet til den vakre lille butikken ga denne stolte kanadieren et nasjonalistisk friskt pust. Jeg skal spare deg for detaljene om den typisk varme og innbydende tyrkiske/kanadiske gjestfriheten som vi møtte da vi kom inn i butikken, og komme rett til grunnen til at vi kjøpte 4 badehåndklær, 2 håndklær, 6 ansiktskluter og et par dekorative, badetøfler i tre, og hvorfor jeg ble forelsket i alt annet jeg opplevde den dagen. Den første bonusen så vidt jeg er bekymret for, var den faste prisen knyttet til hver gjenstand som gjorde at jeg umiddelbart kunne avgjøre om jeg hadde råd til å kjøpe det jeg anser for å være disse kunstverkene eller ikke. Praksisen med å forhandle, selv om den tilsynelatende er morsom for de fleste, er en jeg personlig avskyr, spesielt når den er rettet mot utførelsesnivået knyttet til håndveving og i dette tilfellet dens unike tyrkiske tradisjon. For det første er de økologiske håndklærne i 100 % tyrkisk bomull rett og slett uimotståelige i utseende, kvalitet og utførelse – det samme gjelder for lin- og silkeversjonene. De tradisjonelle designene utført av de talentfulle veverne (som driver sitt fag på gammeldagse skyttelvevstoler) som jennifershamam.com jobber tett med, er en perfekt representasjon av håndverk, tradisjon og respekt for ferdigheter som bør verdsettes og forhåpentligvis aldri glemmes. Siden jeg ikke var i stand til å gjøre et personlig tilbakebesøk i år, valgte jeg den virtuelle omvisningen som Jennifer og hennes ansatte tilbyr på nett. Heldigvis var sluttresultatet for meg ved denne anledningen like givende som mitt besøk i fjor. Haci, salgssjefen veiledet meg mens jeg unnet meg et par velfortjente, fantastiske sengetøy og silkehåndklær. Riktignok kan den personlige handleopplevelsen i butikken knapt gjenskapes, men å pakke hele min gjennomvåte, våte kropp trygt inn i mitt fantastiske, nyervervede tradisjonelle badehåndkle er det nærmeste jeg har kommet på lenge som får meg til å føle meg umiddelbart belønnet og virkelig forbundet. Koblet på en eller annen måte til noen få edle måter fra fortiden, til tradisjoner som blir gjentatt og mest overbærende, til sikkerheten ved å vite at jeg fortjener ikke bare å bli godt tørket, men også å kunne skjemme meg bort i privatlivet til min hjem. For dette ønsker jeg å takke Jennifer, Haci og alle de fantastiske kvinnene og mennene som gjør sitt beste for å gjøre denne verden til et bedre sted.

3. Motivsamling

Kabasakal Caddesi No:3, Istanbul 34122 Tyrkia +90 535 736 41 97 http://www.motifcollection.com/

Utmerket - 98 %

God - 1%

Tilfredsstillende - 0 %

Fattige - 0 %

Fryktelig - 1%

Totalvurderinger

5.0 basert på 305 anmeldelser

Siden 1992 har Motif Collection levert den beste kvaliteten håndlagde tepper og kelims. Vår kolleksjon inneholder også tepper fra hele Tyrkia, antikke gjenstander og sjeldne fragmenter. Vi selger også håndlaget tyrkisk keramikk håndlagde beinbokser og unike tyrkiske gaveartikler. Vi har kun å gjøre med eldre anatolske medgift laget tyrkiske tepper og kelimer. Vi reparerer og vasker også tepper og kelimer.

Anmeldt av sarahshg

Hvis du leter etter et autentisk tyrkisk teppe i Istanbul, sørg for at du enten besøker Motif Collection først eller sist, for det er den virkelige avtalen. Hamit Balkir driver en upretensiøs butikk som for det meste fører vintage-tepper som er fulle av farger og karakter. Å snakke med Hamit var det mest lærerike for oss å lære om vintage tyrkiske tepper; skjønnheten; kunsten; tradisjonen og rollen den hadde i tyrkisk kultur. Hamit var tålmodig og nådig og tok alle spørsmålene våre. Vi dro fra Istanbul med 2 nydelige tepper og fikk dem sendt direkte hjem til oss i Malaysia.

4. Myth Arts Shop

Alemdar Cad. No:21 Sirkeci overfor Gulhane-trikkeveien, Istanbul, Tyrkia +90 212 526 96 40 http://www.myth.com.tr

Utmerket - 84 %

God - 16 %

Tilfredsstillende - 0 %

Fattige - 0 %

Fryktelig - 0 %

Totalvurderinger

5.0 basert på 49 anmeldelser

Vi er detaljhandel en del av Aydin handicratfs som er den største håndlagde keramiske produsenten og eksportøren av Tyrkia. Vi serverer fint tyrkisk håndverk til de beste prisene fra en bred samling. Vi betjener med våre 3 butikker i Gulhane (opp. Gulhane trikkestasjon), Galata (Galipdede st. No 62) og Sirkeci i Istanbul. Du kan føle deg fri mens du handler med vårt strekkodeprissystem og få de beste tilbudene uten å måtte prute.

5. Dervis badetilbehør og etniske tekstiler

Halicilar Caddesi No: 51 Kapalicarsi, Istanbul Tyrkia +90 212 528 78 83 http://www.dervis.com

Utmerket - 89 %

God - elleve %

Tilfredsstillende - 0 %

Fattige - 0 %

Fryktelig - 0 %

Totalvurderinger

5.0 basert på 44 anmeldelser

Anmeldt av kylef694

Dette er en av de autentiske butikkene i Grand Bazaar hvor du faktisk kan kjøpe håndklær av høy kvalitet, uten press og til en rimelig pris. Jeg ble anbefalt å besøke her av flere uinteresserte lokalbefolkningen. Kjortlene er også kjempebra!

6. Tuncer gavebutikk

Taya Hatun Sokak Sukran Han NO:C3 Sirkeci, Istanbul 34110 Tyrkia +90 212 511 12 66 http://www.tuncergiftshop.com

Utmerket - 91 %

God - 6 %

Tilfredsstillende - 1%

Fattige - 1%

Fryktelig - 1%

Totalvurderinger

5.0 basert på 408 anmeldelser

Tuncer Gift Shop er lokalisert i Sultanahmet siden 2000-tallet. I begynnelsen begynte vi å jobbe bare på gaten og bare med en person som er vår grunnlegger. Etter en stund utvidet vi jobben vår og vi åpnet første utstillingslokale i 2008. Da vi kom til 2012, hadde vi fem utstillingslokaler i Istanbul og nesten 15 teammedlemmer. Vi tror at kundene er spesielle; så vi gjorde hvert utstillingsrom spesielt for seg selv. Vi har to utstillingslokaler for keramikk, en butikk for spesialboligtekstiler og tepper og ett utstillingsrom er kun for salg av smykker. Våre produkter er også spesielle kun for våre utstillingslokaler, og du kan ikke finne det samme produktet i noen andre butikker.

Anmeldt av emilywS5017IA

Hvis du leter etter tyrkiske lamper, HOP PÅ BASAREN OG KOM HER! Jeg er vanligvis ikke en som legger igjen en anmeldelse, men denne butikken er fantastisk og personalet er ekstremt vennlig. Følte meg ikke plaget eller presset. Jeg kjøpte en vakker lysekrone med 7 dinglende lamper for 950 tyrkiske lira (~$114 USD) etter at medarbeideren som hjalp meg ga meg rabatt. Ekstremt rimelig og vakkert. Medarbeideren var tålmodig med meg og ga meg mange muligheter for å velge hvilke lamper jeg ville ha. Han fortalte meg hvilke lamper som var av høyere kvalitet og hvilke lamper som ikke var like solide. Veldig godt pakket og sikret. De gjorde det enkelt å pakke inn i kofferten min. Vakre lamper av høy kvalitet. Godt tilbud, rimelig. De andre suvenirene var også vakre.

7. Aslan gavebutikk

Ankara Cad. Hocapasa Sk. Demir Han No:1 Sirkeci/Istanbul Sirkeci, Istanbul 34080 Tyrkia +90 212 527 34 44 http://www.aslangiftshop.com

Utmerket - 89 %

God - 8 %

Tilfredsstillende - 1%

Fattige - 0 %

Fryktelig - to %

Totalvurderinger

5.0 basert på 266 anmeldelser

Vi selger suvenirer av høy kvalitet for våre besøkende for å minne gode minner fra Istanbul eller gi vennene sine i gave. Nargiles, nazarer, krus, armbånd og alle slags gaver med tyrkisk tema selges i vår fancy butikk i Sirkeci/istanbul.

Anmeldt av 827rebeccahb - Chapel Hill, USA

Aslan ligger i en søt arkade, i nærheten av mange restauranter og kaffebarer, og har flotte suvenirer og alle er godt priset. Butikkeier, Fahri, var veldig vennlig og pakket inn alle kjøpene mine veldig nøye. Noen vakre håndmalte varer tilgjengelig. Absolutt verdt et besøk.

8. Teppergalleri

Taya Hatun Sk. nr. 8E Sirkeci, Istanbul 34122 Tyrkia +90 212 512 00 13

Utmerket - 90 %

God - 10 %

Tilfredsstillende - 0 %

Fattige - 0 %

Fryktelig - 0 %

Totalvurderinger

5.0 basert på 93 anmeldelser

Galeria Rugs ble etablert i 2008. Grunnleggeren, Selcuk Orman, har lang erfaring med tepper fra hele verden etter å ha vært direktør for internasjonale teppegallerier og auksjonshus. Vårt formål er å dele den sanne erfaringen og kunnskapen vi har om håndvevde tepper med entusiaster og samlere over hele verden. Siden kunnskapen om denne kunstformen kommer med utdanning, har vi som mål å dele vår kunnskap om de intrikate tekniske egenskapene og menneskelige historiene bak denne unike kunsten.

Anmeldt av 882moea

Flott person (sailcuk), flotte produkter, så samarbeidsvillig og hjelpsom, hans ærlighet og gjestfrihet driver deg til å komme igjen, snakker engelsk veldig bra og tilbyr hjelp hele tiden, jeg anbefaler å besøke butikken..

9. Adnan og Hasan Teppe- og Kilimbutikk

Halicilar Carsisi Sokak #89 Grand Bazaar, Istanbul 34126 Tyrkia +90 212 527 98 87 http://www.adnanandhasan.com

Utmerket - 95 %

God - 4 %

Tilfredsstillende - 0 %

Fattige - 0 %

Fryktelig - 1%

Totalvurderinger

5.0 basert på 104 anmeldelser

Anmeldt av kylef694

Dette var de mest vennlige, vakre menneskene. Vi lærte så mye. Utvalget er stort, det er ingen (vel, kanskje bare en liten bit) pruting og ikke noe press. De har også gjort ødelagte kelimer/tepper til putevar. De er fantastiske og en fin måte å ta med deg litt hjem hvis du ikke har råd til et helt teppe. Jeg kan heller ikke si nok om gjestfriheten her, som er en så velkommen lettelse i den vanvittige Wild Bazaar. Vi var på utkikk etter en bestemt gjenstand, som ikke ble funnet i basaren. De tegnet oss et kart, ringte venner, som ringte venner og sjekket inventar, oppdaterte kartet og ga instruksjoner og til og med et nummer vi skulle ringe hvis vi gikk oss vill. Stopp her!

10. Autentisk gave

Alemdar Mah. Alaykosku Cad. No:2/B Cagaloglu, Istanbul 34122 Tyrkia +90 533 022 35 62

Utmerket - 92 %

God - 7 %

Tilfredsstillende - 1%

Fattige - 0 %

Fryktelig - 0 %

Totalvurderinger

5.0 basert på 109 anmeldelser

Otantik Gift er et hjemmeinnrednings- og livsstilsselskap som spesialiserer seg på autentiske tradisjonelle håndlagde gjenstander fra Tyrkia. Med sikte på å dele skjønnheten til disse håndlagde gjenstandene og bidra til å bevare det som kan være en døende handel, tilbyr Otantik Gift deg et bredt utvalg av disse håndlagde hjemmedekorasjons- og livsstilsproduktene.